Používate zastaralý internetový prehliadač.
V záujme Vašej bezpečnosti a ochrany si prosím stiahnite a nainštalujte moderný prehliadač napr. Mozilla Firefox.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Rozumiem

Szlovákiai Magyar Televíziósok Szövetsége

A Szlovákiai Magyar Televíziósok Szövetsége a Szlovák Köztársaság területén tevékenykedő, magyar nyelvű műsorgyártással foglalkozó televíziós szakemberek országos szervezete. Elsődleges célkitűzésünk a szlovákiai magyar nyelvű televíziózás segítése, műfaji sokszínűségének a továbbfejlesztése. Szövetségünk tagjai olyan magánszemélyek, akik professzionális szinten foglalkoznak műsorgyártással országos lefedettségű, magyar nyelven sugárzó közszolgálati vagy kereskedelmi televízióknak.

Tagjaink aktív részesei a szlovákiai magyar és magyarországi közszolgálati televíziók napi műsorgyártásának, naprakészen tájékoztatnak a helyi közélet, a civil társadalom, a politika, a gazdasági élet főbb mozzanatairól. Átlagosan havi több száz tudósítást, magazinanyagot, riportot készítenek magyar nyelven szlovákiai és magyarországi televízióknak, valamint a szlovákiai magyar regionális televízióknak.

A Szlovákiai Magyar Televíziósok Szövetsége védi a szlovákiai magyar szakma érdekeit, kiáll az anyanyelvi tájékoztatás fontossága mellett és mindent megtesz az ezt korlátozó diszkriminatív törvények és intézkedések megszüntetéséért.

Szövetségünk 2011 márciusában létrehozta az ország első magyar nyelvű televíziós hírportálját, a hírek.sk hírportált. Mára a hírek.sk országosan az egyik legolvasottabb és leghitelesebb hírportállá nőtte ki magát. Legfőbb támogatónk a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt, amely indulásunk óta segíti működésünket és ezzel a szlovákiai magyar televíziózást is. A hírportál írott részét 2018. április közepe óta a Pro Média Alapítvány által létrehozott médiacsoport működteti, szövetségünk a hírek.sk televíziós tartalmának működtetésére helyezi a hangsúlyt.

Szlovákiai magyar televíziós hírportál regio-tv.sk - Az első szlovákiai magyar televízió